Novice

Ali že imate vso podporo za davčne blagajne? Rok s strani Finančne uprave je bil 2.1.2016. Do konca leta 2015 smo pri vseh naših strankah uspešno namestili naše aplikacije za prodajo kart, ki imajo podporo za davčne blagajne in jih pri tem tudi uvedli v spremembe pri delu. Pri tem je bila še posebna pozornost namenjena:

 

1.                  Internemu aktu zavezanca, ki mora vsebovati

a)      način izvajanja potrjevanja računov

b)      pravila za dodeljevanje zaporednih številk računov,

c)       pravilo o resetiranju številk računa z začetkom novega poslovnega leta,

d)      dodeli oznake elektronskim napravam,

e)      dodeli oznake poslovnim prostorom.

2.                  Pridobitvi namenskega digitalnega potrdila oz. certifikata, ki je osnova za povezavo s Finančno upravo.

3.                  Predmetu davčnega potrjevanja.

4.                  Postopku davčnega potrjevanja računa

a)      Za uporabnike aplikacij spremembe v povezavi z davčnim potrjevanjem računov skoraj niso opazne, razen v primeru neuspešne komunikacije oz. napake pri potrjevanju računa.

b)      Poleg obstoječih podatkov na računu, morajo biti vključeni še podatki o:

·         zahtevani obliki številke računa (nadomesti staro številko računa),

·         čas izdaje računa (ura, minute),

·         oznako fizične osebe, ki izda račun (na Finančno upravo bo potrebno posredovati tudi davčno številko izdajatelja računa),

·         zgoraj omenjena enkratna identifikacijska oznaka računa – EOR, ki jo ustvari informacijski sistem davčnega organa  (dolžine 32 mest)

·         zgoraj omenjena zaščitna oznaka izdajatelja računa – ZOI, ki jo ustvari elektronska naprava izdajatelja računa (dolžine 32 mest in vključuje podatke: davčna številka zavezanca, datum in čas izdaje računa, številka računa, vrednost računa). ZOI oznaka mora biti na računu prikazana.

5.                  Velikosti vstopnic mora biti primerna, da so na vstopnici vsi potrebni podatki, ki zagotavljajo pravilnost računa.

6.                  Najdaljšem času čakanja na odgovor informacijskega sistema Finančne uprave.

7.                  Neuspešnemu potrjevanju računa.

 

V nadaljevanju sledijo aktualne povezavo na temo davčnih blagajn:

Zakon o davčnem potrjevanju računov

Pravilnik o izvajanju zakona o davčnem potrjevanju računov

Spletna stran Finančne uprave, ki se nanaša na davčne blagajne

 Vprašanja in odgovori finančne uprave (se dopolnjuje)

 

 

V kolikor še nimate urejene davčne blagajne, pa bi to želeli, vas vabimo, da nas kontaktirate na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Z veseljem vam predstavimo naše storitve. 

Naša odlika je, da znamo razvijati informacijske sisteme po meri naročnika. Zato je to področje temeljena dejavnost našega podjetja. Vse programske rešitve so skrbno načrtovane skupaj z naročnikom. Pri tem sodelujejo naši strokovnjaki s področja sistemske analize, zakonskih direktiv, strojnih zmogljivosti in razvojni inženirji. Tak krog strokovnjakov omogoča kvalitetno ter za naročnika pisano rešitev, ki je v skladu z državnimi in svetovnimi predpisi.

Povezani smo z največjimi svetovnimi IT družbami, med drugim tudi z Oracle in Microsoft. Sledimo preverjenim tehnologijam, podpiramo odprtokodni razvoj in skupnosti. Uspešno tudi sodelujemo z drugimi IT podjetji v državi, saj menimo, da je to gonilo razvoja in ključ do uspešno zaključenega projekta.

Imamo pestre izkušnje pri razvoju in uvajanju informacijskih tehnologij. Naša prednost je dolgoletna prisotnost na IT trgu,  ki sega že v sedemdeseta leta in se bo nadaljevala še v prihodnosti. Kljub temu smo mlad kolektiv odličnih strokovnjakov z željo po novih izzivih in znanju, ter z lojalnostjo do naročnika. To je naša osnova za izdelavo informacijskih rešitev in dobra podlaga za poznavanje postopkov v dejavnostih, kjer smo prisotni. 

Projekti, ki jih razvijamo, so rešitve poslovnih problemov za pridobitev največjih poslovnih koristi,  ter prinašajo največjo dodano vrednost. Pri projektih, ki jih razvijamo in vzdržujemo se osredotočamo na dejanske rezultate. Dobri rezultati, ki jih dosegamo so plod kolektiva z visokim tehničnim in poslovnim znanjem, ter imajo ustrezno vodenje. Način vodenja in znanje prinašata dobro izrabo tehnologij in ohranjata motivacijo, vztrajnost in usposobljenost naše ekipe ter navdušenost naročnika.

Tako delo se je skozi leta pokazalo, da smo z večino naših strank postali dolgoročni partnerji. Na naših rešitvah slonijo veliki informacijski sistemi v Republiki Sloveniji, v javnem in zasebnem sektorju. To je dokaz, da imajo naše rešitve pravo poslovno vrednost in strankam predstavljajo ustrezno konkurenčno prednost.